Hoofdpagina

Verzorgingpaarden.nl; Paarden en hun verzorging

Welkom op de website verzorgingpaarden.nl, een website boordevol informatie over paarden en specifiek het verzorgen ervan.

Op deze website zult u veel informatie kunnen vinden over hoe u het beste uw paarden kunt verzorgen. Maar we besteden niet alleen aandacht aan het verzorgen van paarden.

Ook leest u hier meer over het kopen en verkopen van paarden. Ook paarden rijlessen komen aan bod en zo vindt u nog meer artikelen over paarden op deze website.

Kijk daarom gerust eens rond en wie weet vindt u hier wel precies wat u wilde weten over de verzorging van paarden.

Het verzorgen van paarden

Wanneer u een paard bezit dan weet u als geen ander dat een paard veel verzorging nodig heeft. Zo zal een paard in de eerste plaats een goede omgeving moeten hebben om rond te kunnen lopen en te slapen. Vaak staat een paard in een wei met een bijbehorende stal waar het paard kan slapen en schuilen voor slecht weer. Maar ook zult u uw paard regelmatig moeten voeren en moet u er voor zorgen dat een paard altijd drinkwater tot zijn/haar beschikking heeft. Ook het schoonmaken van een paard is belangrijk om ziekten en ongedierte te voorkomen.

Een paard kopen

Wanneer u een paardenliefhebber bent dan wilt u natuurlijk ontzettend een eigen paard bezitten. Wanneer u een paard wilt gaan kopen dan moet u er wel rekening mee houden dat een paard u ontzettend veel tijd gaat kosten. Dit is voor een echte paardenliefhebber natuurlijk niks nieuws en zal ook geen problemen opleveren maar voor iemand die alleen eens in de zoveel tijd een ritje wil maken met zijn paard is het wellicht beter om geen paard te kopen.

Voeding van een paard

Voeding is een belangrijk punt bij een paard. In de eerste plaats eet een paard vaak hooi en veel paarden hebben daar tevens genoeg aan. Maar sommige paarden hebben niet genoeg aan hooi alleen en hiervoor zult u aparte voeding moeten aanschaffen. Naast voeding is drinkwater natuurlijk ook van grote importantie aangezien een paard te allen tijden moet kunnen drinken.

Verschillende paarden

Er zijn verschillende soorten paarden en elk paard heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Zo zal een dressuurpaard bijvoorbeeld anders behandeld moeten worden als een springpaard. Een Shetlandpony is daarentegen weer een compleet ander soort paard en heeft weinig voeding nodig. Ook is dit een heel klein paard en is voor heel andere dingen geschikt dan een normaal paard.